RESEPTIT
SAVANNAH CHEESE BRGR
-
Burgeri
Naughty BRGR Naudan burgerpihvi
Vaasan THE BRGR burgerisämpylä
Valio Juhla cheddar pala
Valio tuorejuusto Viola maustamaton
Naughty BRGR Base aioli
Vihreä tabasco
Vihreä tomaatti 5 kpl
Vehnäjauho
Kananmuna
Korppujauho
Öljy
Säilykepaprika
Cayenne pippuri
Lipstikka
Kevätsipuli
Piparjuuritahna
Worchester
Täysjyväsinappi
Kuivattu oregano
Kuivattu timjami
Pimento cheese:
Raasta Cheddar, lisää mukaan 1 prk maustamatonta tuorejuustoa, 1 prk smetana, 1 dl säilyke paprikoita, 2 RKL tacomaustetta, 1 tl sipulijauhetta, 1/2 tl cayennepippuria,
- Sekoita kunnolla
Creole-Remoulade:
1 dl Naughty BRGR Base Aiolia
1 rkl täysjyväsinappia
1/2 suolakurkku atomeiksi
2 vartta kevätsipulia hienonnettuna
4 vartta lipstikkaa
1 tl piparjuuri tahna
1/2 tl Mustapippurirouhetta
Kuivatut yrtit: oregano, timjami
Muutama tippa Worcesteria
Muutama töräys Tabascoa
-Sekoita kaikki kunnolla
Mansikkapirtelö:
Valio Aino jäätelöä
Mansikkahillo
Vaniljatanko
Valio kuohukerma
Tuore mansikka
- Blenderiin
-
Leikkaa vihreät tomaatit viipaleiksi ja mausta vihreällä Tabascolla ja suolalla ja anna marinoitua. Tee leivityspiste: omille lautasille vehnäjauho, kananmuna ja korppujauhoja. Leivitä tomaatit: 1.vehnäjauho 2.kananmuna 3.korppujauho. Paista öljyssä kullanruskeaksi.
Mausta pihvit molemmin puolin suolalla ja paista pannulla. Laita pihvit uunipellille ja asettele iso keko pimientoa pihvin päälle ja laita uuniin- Leikkaa kevätsipulia hienoksi sivuun odottamaan. Lämmitä sämpylät uunissa. Laita creole remoulade kanteen ja pohjaan. Pohjaan pihvi ja sen päälle paistetut vihreät tomaatit. Kanteen kevätsipulia ja kansi päälle
NASHVILLE BRGR
-
Burgeri:
Vaasan Naughty BRGR hampurilais sämpylä
Naughty BRHR Naudan burgerpihvi
Naughty BRGR Umami ketsuppi
Valio cheddar pala
Valio smetana
Valio viola tuorejuusto maustamaton
Habanero Tabasco
Vihreä chili
Vihreä paprika
Jalapeno
tacomauste
tomaatti
oliiviöljy
Punaviinietikka
Valkosipuli
Mustapippuri
Sokeri
sinappi dijon
Suolakurkku
säilykepaprika
Cayenne pippuri
Vinaigrette:
1 rkl Oliiviöljy
1 rkl Punaviinietikka
1 rkl Sokeri
Suola ja mustapippuri
1 tl Dijon sinappia
-
Habanero suolakurkut:
Leikkaa suolakurkku viipaleiksi. Lisää habanero Tabascoa ja anna marinoitua
Marinoitu tomaatti:
Sekoita vinaigrette ainekset keskenään. Leikkaa tomaatti viipaleiksi ja lisää vinaigretteen maustumaan.
Pimento cheese:
Raasta Cheddar, lisää mukaan 1 prk maustamatonta tuorejuustoa, 1 prk smetana, säilyke paprikoita, 2 RKL tacomaustetta, 1 tl sipulijauhetta, 1/2 tl cayennepippuria.
Paprikat:
Leikkaa vihreä paprika suikaleiksi ja vihreä chili renkaiksi, paista oliiviöljyssä pannulla, mausta suolalla ja pippurilla
Burgeri:
Paista pihvit pannulla, mausta Burgersuolalla molemmin puolin. Nosta pihvit uunipellille ja asettele iso keko pimiento cheeseä pihvin päälle, asettele paprika-chili mix juuston päälle. Laita uuniin paistumaan 180 astetta kunnes juusto on hieman sulanut. Paahda sämpylät uunissa. Laita Umamiketsuppia kanteen ja pohjaan. Pohjaan marinoidut suolakurkut ja tomaatit, niiden päälle pihvi mäiskeineen. Kansi päälle
Ruusukaali:
Leikkaa ruusukaalit puolikkaiksi. Laita airfrieriin ja paista 6min 180astetta. Ota airfrierista pois ja Herlevin salaatinkastiketta päälle.
MEMPHIS DONUT BRGR
-
Burgeri:
Iso sokeri donitsi
HK pekoni
Valio Naughty brgr Cheddar viipale
Naughty BRGR naudan burgerpihvi
Valio viola maustamaton tuorejuusto
Sileä maapähkinävoi
Naughty BRGR lime-jalapenohilloke
Naughty BRGR Umamimajoneesi
Naughty BRGR burger Suola
Lehtikaalisipsit:
Lehtikaali
Sitruuna
Vaahterasiirappi
Chiliflakes
Suola
Peanut butter tuorejuusto:
2 dl sileää maapähkinävoita
2 dl valio Viola maustamaton tuorejuusto
-
Lehtikaalisipsit:
laita kulhoon 1/2 sitruunanmehu, 1/2 tl suolaa, 1 tl chiliflakes, 1 rkl vaahterasiirappia. Revi lehtikaalista sopivan kokoisia paloja, älä laita rankaa mukaan. Pyörittele marinadissa ja lisää airfrieriin 160 astetta 4 minuuttia.
Peanut butter tuorejuusto:
Sekoita ainekset keskenään
Burgeri:
Paista pekoni rapeaksi. Leikkaa donitsi puoliksi ja laita uuniin paahtumaan. Paista pihvit pannulla ja mausta molemmin puolin burger suolalla. Lisää cheddar pihvien päälle. Lisää maapähkinä-tuorejuustoa pohjaan ja lime-jalapenohilloketta kanteen. Pihvi pohjalle, pekonia päälle ja umamimajoneesia lisäksi. Nauti!
TEXAS BBQ BRGR
-
Burgeri
Tamminen Naudan jauheliha
Vaasan THE BRGR Naughty burgerisämpylä
Valio Crème fraiche
Naughty BRGR Base aioli
Naughty BRGR Umami ketsuppi
Valio Naughty cheddar
HK pekoni
HP kastike
Tumma siirappi
Valkosipuli
Timjami
BBQ kastike
Lime
Vihreä Tabasco
Tuore jalopeno
Korianteri
Punasipuli
Valkoviinietikka
Sokeri
Sinapinsiemen
Laakerinlehti
Pikkelöity punasipuli
2 Punasipulia
1 dl Valkoviinietikka
0,5 dl sokeri
O,5 dl vettä
1 tl sinapinsiemen
Muutama laakerinlehti
BBQ kastike
Tumma siirappi
HP kastike
BBQ kastike
Kaikkia saman verran
1/2 punttia timjamia
2 solo valkosipulin kynttä
2 RKL Umami ketsuppia
-hienonna valkosipulit ja
Lime Crème
1 dl Base aioli
1 dl Creme fraiche
1 Lime
1 tuore Jalopeno
Vihreä Tabasco
Valkosipulileivät
Vaasan ranskan leipä
Valio voi
Valkosipuli
Persilja, korianteri, timjami
Parmesan muru
Valkosipuli voi
200g voita
1 solo valkosipulinkynsi
Timjamia, korianteria, persiljaa
1 dl Parmesanmuru
-
Pikkelöity punasipuli
Leikkaa punasipulista viipaletta
Kiehauta liemi ja lisää sipulien päälle
BBQ kastike
Hienonna valkosipulit ja revi timjamilehdet ja hienonna
Laita kaikki kattilaan ja keitä hieman kasaan
Lime Crème
Hienonna jalopeno ja purista limen mehut
Sekoita kaikki keskenään ja mausta vihreällä tabascolla oman maun mukaan
Burgeri
Muotoile jauhelihasta pötkö, älä vaivaa tai puristele liikaa. Leikkaa pihveiksi.
Kuumenna pannu todella kuumaksi, laita pihvi pannun keskelle, leivinpaperi päälle ja paina kattilalla liiskaksi. Anna paistua kunnolla, irrottele pihvi reunoja pitkin niin että kaikki paistopinta tulee mukaan ja käännä pihvi. Mausta suolalla ja lisää Cheddar.
Putsaa pannu ennen kuin laitat seuraavan pihvin.
Paista pekoni rapeaksi
Lämmitä sämpylät uunissa
Lime creme pohjaan ja kanteen
Pekoni pohjalle ja pihvi pekonin päälle
Reilu nokare bbq kastiketta, korianteria, pikkelipunasipulia ja kansi päälle
Valkosipulileivät
Pehmennä voi kattilassa
Hienonna valkosipuli ja yrtit ja lisää voihin
Sekoita kunnolla ja lisää parmesan muru
Leikkaa ranskanleivästä sopivan kokoisia paloja ja lisää mäskiä leivän päälle, lisää vielä parmesanmurua
Paista uunissa tai airfrierissa
TEXAS FRIED CHICKEN BRGR
-
Burgerin ainesosat
Vaasan THE BRGR Naughty burgerisämpylä
1 pkt Kariniemen paistileike
Valio Piimä
Valion kotijuusto
Maizena
Rypsiöljy/frittiöljy
Habanero chili
Aprikoosi hillo
Persikka jäätee
Punasipuli
Minttu
Lehtipersilja
Naughty BRGR Umami ketsuppi
Naughty BRGR Base Aioli
Kanan marinadi:
0,5 l Piimä
1 rkl Valkosipulijauhe
1 rkl Sipulijauhe
1 rkl Paprikajauhe
Aprikoosi glace:
1 dl persikka jäätee
2 dl aprikoosihillo
-
Kanan marinadi:
Sekoita piimä ja mausteet, lisää kana ja anna marinoitua mieluiten yön yli. Valuta marinadia hieman pois kanan pinnasta ja pyörittele kana kauttaaltaan maizenassa frittaa kypsäksi. Nosta kana paperin päälle hetkeksi
Yrtti salaatti:
Leikkaa punasipulista ohutta viipaletta. Hienonna minttu ja lehtipersilja
Aprikoosi glace
Keitä jäätee ja hillo kasaan
Habanero chili kotijuusto:
Polta habaneron pinta, laita astiaan ja kelmuta, anna jäähtyä. Raavi veitsellä habaneron pintaa hieman pois ja hakkaa atomeiksi. Lisää habaneroa kotijuuston sekaan oman maun mukaan ja sekoita hyvin.
Aioli-umamiketsuppi:
Sekoita Umamiketsuppia ja Base Aiolia 50/50
Paahda sämpylät uunissa. Laita aioli-umamiketsuppia kanteen ja pohjaan. Lisää yrttisalaatti kanteen. Pohjaan kana, habanero-kotijuustoa ja viimeistele aprikoosiglacella
COWBOY SLOPPY JOE
-
Burgerin ainesosat:
Vaasan Soft Bun hampurilais sämpylä
400g Tammisen jauheliha 17%
2 kpl chorizo raakamakkara
Valio koskenlaskija cheddar kastike
Valio Voi
1 sipuli
1 prk Mutti tomaattimurskaa
1 Vihreä chili
1 solo valkosipulikynsi
Worchester
1 tl French mustard
3 rkl Umami ketsuppi
1 rkl Ruokosokeri
1tl Cayenne
2 tl Savuparikajauhe
2 tl Sipulijauhe
2 tl Valkosipulijauhe
1 tl Tabasco
Coleslaw:
200g Valkokaali
200g Punakaali
100g Porkkana
Naughty BRGR Kimchi Mayo
-
Poista chorizosta kuori ja laita pannulle jauhelihan kanssa ja käristä kunnolla. Lisää kuutioitu sipuli, valkosipuli, hienonnettu vihreä chili, mausteet ja nokare voita. Lisää muutama rusaus Worcesteria, tabascoa, umamiketsuppi ja tomaattimurska. Anna hautua kasaan.
Lämmitä Soft Bun sämpylät uunissa. Asettele jauheliha mäiskettä pohjalle ja koskenlaskija cheddaria päälle, kansi kiinni ja ääntä kohden niin että oppii.
Coleslaw:
Raasta kaalit ja porkkana, lisää kimchi majoa, 1 tl french mustarddia, sekoita, maista ja mausta suolalla tarvittaessa
COLORADO CHIMICHURRI BRGR
-
Burgerin ainesosat:
Ainekset:
Naughty BRGR Naudan burger pihvi
Vaasan THE BRGR Naughty burgerisämpylä
Valio Creme fraiche
Naughty BRGR chilihilloke
Oliiviöljy
Punaviinietikka
Savupaprikajauhe
Sipulijauhe
Valkosipuli jauhe
Buffalo Tabasco
Tryffeliöljy
Chipotle jauhe
Vaahtera siirappi
Lehtipersilja
Tuore oregano
Valkosipuli
Rucola
Korianteri
Timjami
Avocado
Truffalo creme:
1 purkki Valio Creme fraiche
3 rkl Buffalo Tabasco
1rkl Tryffeliöljy
Chiliglace:
1/2 prk Naughty chilihilloke
2 rkl Vaahterasiirappi
1/2 tl Chipotle flakes
Chimichurri:
Tuore oregano
Timjami
Lehtipersilja
Korianteri
Kaikkia yrttejä 1/2 punttia
-
Truffalo creme:
Sekoita hyvin keskenään
Chiliglace:
Kiehauta hieman kasaan
Chimichurri
Revi timjamista lehdet. Hienonna yrtit atomeiksi. Lisää 1 tl valkosipulijauhetta, 1tl sipulijauhetta, 2 tl savupaprikajauhetta, ropaus suolaa, 2 rkl punaviinietikkaa, 2 rkl oliiviöljyä, raasta 1 solo valkosipulinkynsi mukaan. Sekoita ja maista.
Burgerin valmistus:
Paista pihvit pannulla, mausta suolalla molemmin puolin, loppu vaiheessa lisää reilu nokare chimichurria päälle. Paahda sämpylät. Truffalo cremea pohjaan ja kanteen. Kanteen cremen päälle rucolaa ja avocadoa siivuina. Viimeistele chiliglacella. Pihvi pohjalle. NAUTI!
Välinäppänen:
Vaasan Bao Bun
Kariniemen poppis kanapallerot
Valio koskenlaskija jalapeno
Naughty BRGR Savusinappi majoneesi
SALT LAKE CITY HOT DOG
-
Hot Dogin ainesosat:
Ainekset:
Valio Viola maustamaton
HMT Naughty BRGR DOG aurinkokuivattu tomaatti koskenlaskija grillimakkara
Naughty BRGR Base Aioli
Naughty BRGR Umami ketsuppi
Naughty BRGR Umami majoneesi
Vaasan Street Food THE DOG Naughty hot dog sämpylä
Hapankaali
French mustard
Ossin salainen kastike:
0,5 dl Umami majoneesi
0,5 dl Umami ketsuppi
1 rkl French mustard
Broccoli
Parsakaali
Korianteria
Chili flakes
NaughtyBRGR Base Aioli
Herlevin salaattikastike
-
Hodarin Resepti:
Lämmitä hapankaali kattilassa. Lämmitä grillimakkarat. Lämmitä hot dog sämpylät, laita Viola tuorejuustoa pohjalle, lisää nakki, lämmintä hapankaalia, Ossin salaista kastiketta ja french mustardia.
Broccoli
Irroita nuput parsakaalista ja laita pannuun, lisää hieman vettä pohjalle, kansi päälle, anna kypsyä napakaksi, poista vesi ja paista vielä hetki pannulla
Broccoli kastike
Laita parsakaalit esille, kastiketta päälle, koristele chili flakeseilla ja korianterilla.
Tammisen Flat Iron Steak:
Mausta suolalla. Paista pannulla molemmin puolin voissa. Anna vetäytyä. Leikkaa lihansyiden vastaisesti
OREGON TUNA MELT
-
Burgerin ainesosat:
Hätälä loimulohipihvi
Valio Naughty Cheddar
Vaasan Soft bun
Naughty Base Aioli
Tomaatti
Salaatti
Punasipuli
Suolakurkku
Valkoviinietikka
Sokeri
Suola
Laakerinlehti
Kokonaisia mustapippureita
Punainen chili
Tonnikala öljyssä
Kapris
Sitruuna
Sardelli
Lehti persilja
Pikkelöity punasipuli:
0,5 dl Valkoviini etikka
2 rkl Sokeri
1 dl Vesi
Mustapippuri kokonainen
Japanese avocado salad
Ainekset:
Jäävuorisalaatti lehti
Kirsikkatomaatti
Avocado
Seesamin siemen
Herlevin salaatinkastike
-
Burgeri Resepti:
Valuta ylimääräinen öljy tonnikalasta. Sekoita kulhossa Base Aioli, tonnikala, kapris, leikattu lehtipersilja, sitruunamehua ja muutama sardellifilee hienoksi leikattuna, mausta mustapippurilla
Leikkaa tomaatti viipaleiksi. Laita lohipihvit pellille ja Naughty Cheddar päälle ja uuniin. Lämmitä Soft bunit uunissa. Laita tuna melttiä pohjaan ja kanteen, pohjaan salaattia, suolakurkkua ja loimulohipihvi. Kanteen punasipulia ja tomaattia.
Pikkelöity punasipuli
Laita kattilaan ja kiehauta. Leikkaa punasipulit purkkiin, lisää liemi ja anna marinoitua
Japanese avocado salad
Revi salaatinlehdet, puolita kirsikkatomaatit, leikkaa avocado päälle, lisää kastike ja seesaminsiemeniä
SEATTLE BRGR
-
Burgerin ainesosat:
Valio voi
Chipotle tabasco
Vaahtera siirappi
Paprikajauhe
Chipotlejauhe
Tamminen Naughty pihvi x 4
Valio Naughty Cheddar
Vaasan naughty sämpylä
Naughty punasipulihillo
Burgersuola Naughty
Keltasipuli
Maizena
Rypsiöljy/frittiöljy
Cacio e pepe wedge ainesosat:
Ainekset:
Jäävuorisalaatti kerä
HK pekoni
Parmesan
Sitruuna
Mustapippuri
Naughty Base Aioli
Ruohosipuli
-
Sulata voi ja vaahterasiirappi pannulla, lisää savuchili, paprika ja chipotle tabascoa. Siirrä sivuun.
Leikkaa sipuli renkaiksi ja lisää Chipotle Tabasco, sekoita ja anna marinoitua yön yli
Lämmitä öljy kattilassa, varaa tarpeeksi iso kattila ettei öljy kiehu yli. Pyörittele marinoidut sipulit maizenassa, tiputtele sipulit irrallaan öljyyn ja frittaa kullanruskeaksi. Nosta paperin päälle. Lisää pieni suola päälle.
Paista burger pihvit pannulla, mausta Burgersuolalla molemmin puolin. Lisää vaahterasiirappi voita pihvin kääntämisen jälkeen ja Naughty Cheddar
Paahda sämpylät uunissa tai pannulla
Lisää voita sämpylän pohjaan ja kanteen
Lisää punasipulihillo ja fritattu sipuli kanteen, pihvi pohjalle
Nauti!
Cacio e pepe wedge:
Leikkaa pekoni pieneksi ja paahda pannulla rapeaksi. Laita sivuun.
Laita kulhoon base aiolia, raasta mukaan parmesania, purista puolikkaan sitruunan mehu, mustapippuria, suolaa, maista maku
Leikkaa jäävuori salaatti isoiksi lohkoiksi ja asettele vadille, laita kastiketta päälle, raasta parmesania, pekonimurua päälle ja koristele ruohosipulilla